Στο τμήμα μοντέρνου τραγουδιού (Ελληνικού & Ξένου) διδάσκονται ειδικότερα τεχνοτροπίες και ρεπερτόρια σε όλα τα είδη μέσα από το πρίσμα της κλασσικής τεχνικής.
Εκτός από το ρεπερτόριο δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στη σωστή τοποθέτηση της φωνής-ομιλίας, στον αυτοσχεδιασμό, στο ύφος και την ερμηνεία κάθε είδους.
Διδάσκεται φωνητική και ορθοφωνία, κυρίως σε ελληνικό ρεπερτόριο. Η φωνητική είναι ένας σοβαρός στόχος για πολλούς.
Το μάθημα αυτό δίνει στους σπουδαστές η δυνατότητα δημιουργίας ρεπερτορίου στο χώρο του τραγουδιού.
Πέραν της τεχνικής στο αρχικό στάδιο της εκπαίδευσης διδάσκονται τα διαφορετικά στυλ του σύγχρονου τραγουδιού.
Ένας ολοκληρωμένος τραγουδιστής πρέπει ν’ αντιμετωπίζει τη φωνή του σαν ένα μουσικό όργανο, το οποίο θα εξελίσσει σε συνδυασμό με τα σωματικά και πνευματικά του προσόντα.
Έτσι εκτός από το μάθημα φωνητικής, ο σπουδαστής μαθαίνει το μουσικό όργανο που επιλέγει, ρεπερτόριο, μουσική θεωρία, εξασκεί το αυτί του & τραγουδά με συγκροτήματα μαθητών δίνοντας συναυλίες καθ’ όλη της διάρκεια της χρονιάς.
Στο μάθημα του τραγουδιού μπορούν να παρακολουθήσουν ακόμα και μη τραγουδιστές, όπως δάσκαλοι, ηθοποιοί και δικηγόροι. Καθώς, μέσα από το μάθημα του τραγουδιού ο σπουδαστής θα μάθει να χρησιμοποιεί σωστά τη φωνή του, τον αέρα του(το διάφραγμα) και να τοποθετεί σωστά τα σύμφωνα και τα φωνήεντα αποφεύγοντας να “πληγώνει” στις φωνητικές χορδές και τον λάρυγγα. Κύριος στόχος μας είναι οι σπουδαστές μας να αποκτήσουν μια ελεύθερη φωνή που θα μπορεί να τραγουδά αυτό που επιθυμεί χωρίς να έχει κανένα τεχνικό πρόβλημα.