ΜΕΙΖΟΝ ΩΔΕΙΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΙΚΑΙΑΣ

Το Μείζον Ωδείο, παράρτημα Νίκαιας, ιδρύθηκε κατά το έτος 1947 από την Μ. Μπούτου. Το έτος 1993 μεταστεγάστηκε στο σύγχρονο κτίριο της οδού Λαοδικείας 119 και Μερσίνης 39, στο οποίο λειτουργεί ως σήμερα, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του συνθέτη και καθηγητή Ανώτερων Θεωρητικών και Ακορντεόν του Ωδείου Αθηνών, Κων/νου Τσιλίδη.
Με ένα αξιόλογο διδακτικό δυναμικό, το Μείζον Ωδείο Νίκαιας είναι ένα σύγχρονο μουσικοπαιδαγωγικό ίδρυμα, που έχοντας ως στόχο την παροχή ολοκληρωμένης μουσικής κατάρτισης, εμπλουτίζει διαρκώς το πρόγραμμα σπουδών του με νέα τμήματα και εργαστήρια μουσικής που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες εξελίξεις της μουσικής εκπαίδευσης. Έτσι παράλληλα με το κλασσικό και το παραδοσιακό τμήμα λειτουργεί και το Σύγχρονο τμήμα σπουδών.
Το Μείζον Ωδείο Νίκαιας προσφέρει στους σπουδαστές του ποικίλες ευκαιρίες για συμμετοχή σε εκδηλώσεις στο ευρύτερο κοινό.
Κατά τα χρόνια της λειτουργίας του ανέδειξε δεκάδες ταλέντα και οδήγησε με επιτυχία πολλούς νέους μουσικούς στην καλλιτεχνική τους σταδιοδρομία.