“Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος “- Friedrich Nietzsche

Η μουσική είναι μία ιδιαίτερη τέχνη, η οποία μπήκε στη ζωή του ανθρώπου από τα πρώτα χρόνια της ιστορίας του.
Αναμφισβήτητα, η μουσική αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τρόπους εκδήλωσης και έκφρασης των ανθρώπινων συναισθημάτων. Αποτελεί το μέσο με το οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε και να στείλουμε μία σειρά από μηνύματα που στοχεύουν κατευθείαν στην καρδιά και στο μυαλό μας, προκαλώντας πολλά και διαφορετικά συναισθήματα όπως χαρά, λύπη, ενθουσιασμό κ.α.
Κύριο μέλημά μου είναι κάθε σπουδαστής του ωδείου μας, σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεται, να μπορέσει να ανακαλύψει τον ίδιο του τον εαυτό και να ξεδιπλώσει το χάρισμα που του έχει δοθεί από τη φύση, μέσα από τη μουσική. Η μουσική είναι για όλους! Έχω διδάξει αρκετά χρόνια και έχω δει πολλούς μαθητές να παίρνουν μόνο καλά στοιχεία μέσα από τη μουσική. Έχω επιλέξει αξιόλογους συναδέλφους, που πέρα από πολύ καλοί δάσκαλοι μουσικής με πείρα και υπομονή, είναι και παιδαγωγοί ώστε κάθε σπουδαστής να νιώθει άνετα.
Εμπιστευτείτε την πείρα που διαθέτουμε και τις γνώσεις και πιστέψτε μας ότι όσο βρίσκεστε στο ωδείο μας είστε στα καλύτερα χέρια, για μια σωστή εξέλιξη σε όποιο όργανο και να επιλέξετε.
Τα μαθήματα είναι ιδιαίτερα, ο μαθητής και ο καθηγητής. Το μάθημα διαρκεί 1 ώρα, και μπορείτε να το σπάσετε σε δυο μισάωρα την εβδομάδα. Αυτό το προτείνουμε κυρίως για τις μικρότερες ηλικίες για να έχουν μεγαλύτερη επαφή με τον δάσκαλο.
Επίσης, επειδή η έκθεση στο κοινό είναι κάτι πολύ σημαντικό για κάθε μουσικό, γίνονται συχνά συναυλίες μέσα στο σχολικό έτος, τουλάχιστον δυο συναυλίες, εντός αλλά και εκτός του ωδείου μας.
Επιπλέον, το ωδείο μας διαθέτει μια ποικιλία μουσικών οργάνων και μπορείτε να επιλέξετε αυτό ακριβώς που σας ταιριάζει περισσότερο. Το πρώτο μάθημα, το θεωρούμε μάθημα γνωριμίας και είναι εντελώς δωρεάν, χωρίς καμία δέσμευση.
Όσον αφορά το πιάνο, στην αρχή της σπουδής και μέχρι ο σπουδαστής να αγοράσει ένα πιάνο, δίνουμε τη δυνατότητα να μελετάει στο ωδείο μας, καθώς κάθε αίθουσα του ωδείου μας διαθέτει και ένα πιάνο.
Το σίγουρο είναι ότι όταν θα έρθετε στο ωδείο μας θα μάθετε σωστά μουσική και θα έχετε γνώσεις για μια ζωή!

Με σεβασμό προς τον κάθε σπουδαστή,
ο διευθυντής των ωδείων
Κωνσταντίνος Τσιλίδης